Hangzhou Aily Digital Printing Technology Co., Ltd.
  • sns (3)
  • sns (1)
  • youtube(3)
  • Instagram-Logo.vino
page_banner

Održavanje dobrog rada vašeg štampača širokog formata po vrućem vremenu

Kao što će znati svako ko je popodne izašao iz ureda na sladoled, vruće vrijeme može biti teško za produktivnost - ne samo za ljude, već i za opremu koju koristimo u prostoriji za štampanje.Utrošiti malo vremena i truda na specifično održavanje po vrućem vremenu je jednostavan način da osigurate da vrijeme i novac budu na cijeni izbjegavanjem kvarova i popravki.

Što je najbolje od svega, mnogi od ovih savjeta se primjenjuju i kada vrijeme postane jako hladno kasnije tokom godine.Evo šta savjetuje naš šef tehničke službe.

– Držite mašinu zatvorenom

Pobrinite se da zatvorite ploče izbjeći ćete nakupljanje prašine, što može uzrokovati usporavanje i blokade, posebno kada je vruće.

– Držite ga ventiliranim

Provjera da li imate dobar protok zraka oko vaše mašine je neophodna po vrućem vremenu.Ako je oprema zaglavljena u kutu okruženom sa svih strana, vaš štampač bi se mogao pregrijati.Pazite na temperaturu i oslobodite prostor oko rubova za cirkulaciju zraka kako bi se mašina ohladila.

– Ne ostavljajte štampač pored prozora

Ostavljanje vašeg štampača na direktnoj sunčevoj svjetlosti može izazvati pustoš sa senzorima koji se koriste za otkrivanje ili napredovanje medija, uzrokujući različite probleme u proizvodnji, kao i uvođenje skupih zamjena ili popravki u nastavku.

– Izbjegavajte sjedenje mastila

Ako ostavite mastilo da stoji, to može uzrokovati probleme kao što su udari u glavu i blokade.Umesto toga, ostavite štampač uključen tako da mastilo cirkuliše oko mašine, a ne da se zgrušava na jednom mestu.Ovo je najbolja praksa za sve standardne veličine kertridža i neophodna ako imate štampač sa većim rezervoarom za mastilo.

– Ne ostavljajte glavu za štampanje visoko od mašine

Ako ostavite štampač neko vrijeme ovako, prašina može dospjeti ispod i početi stvarati probleme, kao i osušiti višak mastila oko glave i potencijalno uvesti zrak u sistem mastila, što rizikuje da izazove udar u glavu.

– Uverite se da vaše mastilo teče glatko

Osim izbjegavanja sjedenja mastila, dobra je ideja zakazati redovno čišćenje čepova za mastilo i stanice za mastilo.Ovo će izbjeći nakupljanje unutar mašine i osigurati da je protok mastila lak.

– Ispravno profilisanje

Osiguravanje da su mediji i mastilo pravilno profilisani znači da ćete moći da garantujete da dobijate dosledne rezultate i da ćete moći sistematski da otklanjate sve probleme kada se pojave.

Redovno održavanje vašeg štampača ima mnoge prednosti i posebno je važno ako ste u njega značajno uložili.Redovno održavanje će osigurati da:

– Mašina i dalje radi sa optimalnim performansama, čak i po vrućem vremenu;

– Otisci se proizvode dosledno i bez grešaka;

– Životni vek štampača je produžen i mašina će trajati duže;

– Zastoji i pad produktivnosti mogu se izbjeći;

– Možete smanjiti izgubljenu potrošnju na mastilo ili medije koji na kraju proizvode neupotrebljive otiske.

I uz to, možete sebi priuštiti kupovinu još jedne runde sladolednih lizalica za svoj tim.Dakle, možete vidjeti da postoji nekoliko sjajnih razloga da se brinete o svom štampaču širokog formata - učinite to i mašina će se brinuti o vama.


Vrijeme objave: Sep-28-2022